Så enkelt er det å søke etter jobb..

Kaare Lenton
Markedskoordinator

Kaare Lenton er markedskoordinator i Jyb. Han ble ansatt etter å ha flyttet til Norge fra Danmark med en profesjonsbachelor innen internasjonal markedsføring og salg.

Det gjelder om å øve din kommunikasjon

Hva vil det si å øve sin kommunikasjon? Det hele handler om utstråling. Den enkleste måte å få seg på rette spor er å gi seg selv noen spørsmål før du skriver din søknad, som: «Hvorfor søker jeg denne stilling? Hva har lært og hvordan kan jeg anvende det hos bedriften jeg vil sende søknad til?»
Med en gang du skjønner forskjellen mellom «hva har jeg gjort tidligere» og «hva jeg kan tilby dere i denne stillingen». Da har du nådd ganske langt.
En skikkelig enkel og praktisk måte å øve seg på er faktisk å formidle hva du har lært og hvordan dette brukes i praksis til din familie.
Hvis mammaen din klarer å gjenfortelle dette – da har du gjort en fantastisk jobb.

Se hvordan du kan skrive en bra søknad her

Kan du søke for mye? – NEI 

Selv i Jyb er der medarbeidere som har sittet på «jobbsøker-benken», heriblant meg selv.
Det er ved å være en stund siden, men jeg husker frustrasjonen og tvilen rundt hele konseptet å være arbeidsløs. Det eneste som drev meg var tanken om å sende så mange søknader ut som menneskelig mulig.
Det endte med ganske så mange søknader, men jeg skjønte etterhvert at det i høy grad også handlet om hvor mye jeg satte meg inn i bedriften jeg skulle sende søknaden til. Dette ga meg flere intervjuer med en gang.

Utnytt ditt nettverk

Det er mange jobber som blir utlyst på finn.no, karriere.no, jobbsafari.no etc. Selv på sosiale medier flyr stillingene overalt.
Men for deg som kanskje finner det smule vanskelig eller tungvint, er det heller ikke den eneste måten å søke etter jobben.
7 ut av 10 er estimatet for hvor mange jobber som aldri blir utlyst – disse går gjennom nettverk. Og vet du hva?
Det er mange jobber som aldri blir utlyst!
Det er mye enklere for en bedrift å ansette hvis de allerede har en kandidat som har blitt referert av en annen medarbeider. Det handler om å minimere feilansettelsene.

Last ned Jyb?

Som i forrige innlegg gjør vi litt plass for gratis reklame. Jyb er tross alt en tjeneste som gjør jobbsøkingen mye enklere og overskuelig for den enkelte jobbsøker. Jeg anbefaler alle som har festet øynene sine på denne linje å klikke seg videre til videoen nede 🙂

Ha en fin dag!

ledige stillinger
ledige stillinger