hvordan er det å være jobbsøker

Joachim Gustavsen
Co-founder & Markedssjef

Hvis du Googler ‘Hvordan er det å være jobbsøker’ får du kun opp artikler som:
De 3 smarteste måtene å søke jobb, 9 ting som er TURN OFF for arbeidsgiver og Nyutdannet og jobbsøker: Her er feilene du må unngå.

Hvilket ikke rettferdiggjør søket i seg selv.

Hva er det egentlig folk synes om jobbsøking?

DET ER KJEDELIG – ifølge de fleste.

Det kan lett bli til en tungvint prosess, og det ender ofte opp med å handle om kvantiteten av søknader fremfor kvaliteten.  Spørsmålet  de fleste bør stille seg selv akkurat nå er: «Hvordan kan jeg gjøre det så enkelt som mulig og samtidig få like så mye, hvis ikke mer, ut av mine søk?»

Der er kort fortalt 2 måter å gjøre dette på. Det er faktisk ikke rakettvitenskap.

1) Vær deg selv og jobb hardt!

Ja, for de fleste kan tanken om å gjøre det ‘lille ekstra’ føles som begynnelsen på en 12 timers jobb, MEN det er mye mindre tidskrevende enn som så. Se det fra denne vinkelen; Dersom 100 jobbsøkere sender en søknad til en bedrift og ut av de 100 søknader er 90 av de nesten identiske ut i fra hvordan en søknad tradisjonelt sett «bør» se ut. Hvor ender de da? I søppelkassen. De resterende 10 kommer videre på bakgrunn av 1 ting: de skiller seg positivt ut. Det er resultatet av hard jobb og en søknad som reflekterer en ekte person, og ikke kun en mal. (Det er lov å tenke ut av boksen)

2) Gjør det enkelt – Last ned Jyb!

En smule selvpromotering må til her – når vi har fokusert på hvordan vi kan gjøre jobbsøkingen enklere og raskere! Jyb er nemlig et verktøy hvor den gjensidige interessen er satt i fokus, etterfulgt av en en raskt kontakt mellom deg og arbeidsgivere – for jobber som passer for deg. Dette forenkler prosessen og kutter tiden det tar å finne interessante jobbmuligheter og interesserte arbeidsgivere drastisk.

Se tilbakemeldinger fra brukere og mer info om Jyb her: www.jyb.no

ledige stillinger
ledige stillinger