Hvordan skrive CV

«Arbeidsgiverne er ute etter mer enn bare en CV og en søknad»

Det potensialet du har som arbeidsgiverne vil vite mest om — står ikke på CV-en din.

Den klassiske måten å sortere potensielle arbeidstakere — via CV-er — gjør det svært vanskelig for selskapene å finne de som skiller seg ut. Det gjør det også vanskelig for de som faktisk skiller seg ut å finne de bedriftene som vil verdsette dem mest.

Resultatet er et ansettelsesystem som belønner middelmådighet. På papiret ser 08–16-fyren minst like bra ut som han som hadde hatt «det lille ekstra». De to ansatte kan ha den samme erfaringen, samme stillingstittelen og kanskje de samme arbeidsoppgavene. CV-en skjuler lidenskapen du tar med til jobben din, kreativiteten du bringer til problemstillinger, den løsningorienterte holdningen og din evne til å jobbe under press.

Enkelt sagt, CV — og til og med søknaden — er ikke lenger nok. Selskaper er ute etter mer informasjon og gjør faktisk ansettelsesbeslutninger basert på denne ytterligere informasjonen.

Få et tydelig digitalt fotavtrykk

Jyb, en karrière-, jobbsøking- og rekrutteringsapp, får personer og bedrifter en komprimert profil for å fremheve kun det essensielle, og kutter ellers ut lange overflødige beskrivelser.

I tillegg til punkter som Selling points (kvaliteter) og Verdier, så har Jyb-profilene link til hjemmeside, Facebook, Linkedin og Twitter direkte fra profilen, slik at man får et helhetlig bilde av personen eller bedriften. Det er nemlig ingen hemmelighet at det blir et mindre og mindre skille mellom deg som privatperson og jobbperson.

Som jobbsøker og/eller et moderne karrièremenneske har du et digitalt fotavtrykk som kan være med på å påvirke dine fremtidige muligheter.

Skill deg ut

Alt kommer tilbake til å gi en verdi. Du skiller deg ikke ut ved å kun gjøre minimumkravet dag inn og dag ut. Denne typen ansatte er lette å erstatte, og heller ikke flinke til å løse problemer og å ta bedriften til neste nivå.

Hvordan kan du skille deg ut? Hvordan kan du vise din verdi til bedriftene som bryr seg?

Hvis du kan få noen ekstraordinære referanser fra folk din arbeidsgiver vet hvem er eller respekterer, er du langt på vei. Men det er ikke alltid mulig. En måte som er helt innenfor din kontroll er å bygge opp et bra omdømme online.

Vis deg frem

Selskaper søker deg allerede opp på nettet. Du dedikerer timer til å perfeksjonere CV-en din, bare for å glemme den neste plassen arbeidsgivere ser — Internett. Når arbeidsgivere gjør et raskt søk, tenk hvor mye du vil skille deg ut når de finner ut hvor mange som følger deg på sosiale medier. Tenk deg hvor imponert arbeidsgiverne vil være når de ser en aktiv blogg som er så overbevisende og innsiktsfull at de føler seg forpliktet til å følge den opp. Tenk hvor verdifull du vil bli når de finner ut at du er en publisert forfatter.

Til syvende og sist kan bedriftens ansatte være dens viktigste eiendel eller dens største ansvar. CV-er hjelper organisasjoner innlede en endeløs parade av gjennomsnittlige ansatte. Dette er dårlig for selskapet, dårlig for virksomheten og dårlig for forbrukerne.

Vis at du er verdifull, risikabel å tape og vanskelig å erstatte. Vær synlig som olje i vann.

Levert av Jyb, appen for relasjonsbygging, jobbsøking og rekruttering i Norge.

Jyb App Preview